Oesterzwam al pastor met ananassalsa

Alles wat je aan al pastor lief is maar dan vegetarisch. Oesterzwammen nemen de marinade op als complimenten en karamelliseren tot plakkerige perfectie.

Inhoud

Waarom dit recept

Ancho en achiote geven kleur en smaak. Oesterzwam textuur maakt iedereen blij, ook doorgewinterde carnivoren.

Benodigdheden

  • BBQ met directe hitte
  • Plancha of geperforeerde bakplaat
  • Kwast

Ingrediënten

Marinade en zwammen

  • 600 g oesterzwammen handjesvol
  • 1 el achiote pasta of mild paprikapoeder
  • 1 gedroogde ancho chili geweekt en gepureerd of 1 tl chipotle in adobo
  • 1 el sinaasappelsap
  • 1 el witte azijn
  • 1 teen knoflook
  • 0.5 tl komijn
  • 0.5 tl zout

Ananassalsa

  • 1 kop ananas in blokjes
  • 0.5 rode ui fijn
  • 1 jalapeño fijn
  • 1 el limoensap
  • Handje koriander
  • Snuf zout

Voorbereiding

  1. Roer marinade. Scheur oesterzwammen grof en schep erdoor. Laat 30 tot 60 minuten staan.
  2. Meng salsa en zet koel.

BBQ en gaartijd

  1. Bak zwammen op de plancha boven hoge hitte 6 tot 8 minuten tot ze bruinen en glanzen. Kwast met marinade.

Serveren

Serveer in warme tortilla’s met de ananassalsa en wat limoen. Extra koriander voor de fans.

Veelgestelde vragen

Nat in de pan? Bak heter en in batches. Zwammen geven vocht af.

Geen achiote? Gebruik paprikapoeder plus snuf kurkuma voor kleur.

Voeg een reactie roe

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *