Tandoori butter chicken van de BBQ met kasjo en fenegriek
Waarom dit recept
Grill geeft de kip een rooksmaak die perfect trouwt met de boterige kasjosaus. Fenegriek is de geheime handshake.
Benodigdheden
- BBQ met directe en indirecte zone
- Gietijzeren pan
- Staafmixer
Ingrediënten
Kip en marinade
- 1.2 kg kippendij zonder bot in grove stukken
- 200 g yoghurt
- 1 el tandoorikruiden of garam masala
- 1 tl gember en 1 tl knoflook geraspt
- 1 tl zout
- 1 el citroensap
Saus
- 400 g tomatenblokjes
- 100 g cashewnoten, geweekt en gepureerd
- 50 g roomboter
- 1 tl suiker
- 1 tl fenegriekblad verkruimeld
- 50 ml room optioneel
- Zout naar smaak
Voorbereiding
- Marineer de kip 2 tot 6 uur.
- Week cashews 20 minuten in heet water en pureer met een scheutje tomaat.
BBQ en gaartijd
- Gril de kip direct tot schroeirandjes, gaar net niet door.
- Smelt boter in de pan, voeg tomaat, suiker, zout en cashewpuree toe. Laat pruttelen.
- Roer kip erdoor, voeg fenegriek en room toe en warm kort door.
Serveren
Serveer met naan en komkommer raita. Cilantro voor team groen.
Veelgestelde vragen
Geen fenegriek? Laat weg of gebruik klein snufje selderijblad.
Te dik? Verdun met een beetje bouillon of water.