Harissa halloumi spiesjes met watermeloen en munt

De ultieme zomersnack. Halloumi sist, harissa tikt op je schouder en watermeloen houdt het hoofd koel. Iedereen wil nog een stokje.

Waarom dit recept

Textuurfeest met contrast. Zout, pittig, zoet en koel werken als een boyband die echt kan zingen.

Benodigdheden

  • BBQ met directe hitte
  • Spiesen

Ingrediënten

  • 400 g halloumi in blokken
  • 400 g watermeloen in blokken en extra voor salade
  • 1 el harissa
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl honing
  • 1 limoen
  • Handje munt
  • Snuf zout

Voorbereiding

  1. Meng harissa, olie en honing. Schep halloumi erdoor. Week houten spiesen.

BBQ en gaartijd

  1. Rijg halloumi en watermeloen om en om. Gril heet 2 tot 3 minuten per kant tot goud.
  2. Rasp limoen erover en knijp wat sap. Werk af met munt.

Serveren

Serveer met een snelle salade van extra watermeloen, munt en zout. Nog een kneep limoen en klaar.

Veelgestelde vragen

Smelt het niet? Halloumi blijft stevig. Werk snel en heet.

Te pittig? Laat harissa achterwege op de blokjes voor kinderen.