Harissa halloumi spiesjes met watermeloen en munt
Waarom dit recept
Textuurfeest met contrast. Zout, pittig, zoet en koel werken als een boyband die echt kan zingen.
Benodigdheden
- BBQ met directe hitte
- Spiesen
Ingrediënten
- 400 g halloumi in blokken
- 400 g watermeloen in blokken en extra voor salade
- 1 el harissa
- 1 el olijfolie
- 1 tl honing
- 1 limoen
- Handje munt
- Snuf zout
Voorbereiding
- Meng harissa, olie en honing. Schep halloumi erdoor. Week houten spiesen.
BBQ en gaartijd
- Rijg halloumi en watermeloen om en om. Gril heet 2 tot 3 minuten per kant tot goud.
- Rasp limoen erover en knijp wat sap. Werk af met munt.
Serveren
Serveer met een snelle salade van extra watermeloen, munt en zout. Nog een kneep limoen en klaar.
Veelgestelde vragen
Smelt het niet? Halloumi blijft stevig. Werk snel en heet.
Te pittig? Laat harissa achterwege op de blokjes voor kinderen.