Espresso cacao spareribs
Koffie voor de pitmaster en koffie op de ribben. Deze rub wekt iedereen vrolijk en licht cafeïneverslaafd.
Inhoud
- Waarom dit recept
- Benodigdheden
- Ingrediënten
- Voorbereiding
- BBQ en gaartijd
- Serveren
- Veelgestelde vragen
Waarom dit recept
De bitterheid van cacao en espresso zet de zoetheid van de glaze in de schijnwerpers. Ribs met een donker randje en een grote glimlach.
Benodigdheden
- BBQ met indirecte zone
- Aluminium folie
- Kernthermometer
Ingrediënten
- 2 strengen spareribs
- 3 el espressopoeder
- 1.5 el cacaopoeder ongezoet
- 2 el bruine basterdsuiker
- 1 el paprikapoeder gerookt
- 1 tl chilipoeder
- 2 tl zout
- 1 tl zwarte peper
- 150 ml appelcider of appelsap voor stoomfase
- BBQ saus naar keuze voor de glaze
Voorbereiding
- Verwijder het membraan en dep droog. Meng de rub en masseer de ribs goed in.
BBQ en gaartijd
- Stook naar 120 °C indirect. Rookhout kersen.
- Fase 3 uur rook. Leg de ribs botkant naar beneden.
- Fase 2 uur folie. Pak per streng in met een scheut cider.
- Fase 1 uur terug op het rooster. Lak met saus in de laatste 20 minuten elke 7 minuten licht.
Serveren
Snijd tussen de botjes. Serveer met koolsla en een espresso die je niet meer nodig hebt maar toch neemt.
Veelgestelde vragen
Baby back of spare? Beide kan. Baby backs gaan iets sneller. Houd de 321 aan als startpunt en check malsheid.