Za’atar granaatappel kip met labneh drizzle
Kruidig door za’atar, zuurzoet door granaatappelmelasse en romig door labneh. De kip die je tuin in een mezze tafel verandert.
Inhoud
- Waarom dit recept
- Benodigdheden
- Ingrediënten
- Voorbereiding
- BBQ en gaartijd
- Serveren
- Veelgestelde vragen
Waarom dit recept
Za’atar en granaatappelmelasse zijn beste vrienden. Op kip wordt het pure charmeoffensief.
Benodigdheden
- BBQ met directe en indirecte zone
- Kernthermometer
Ingrediënten
- 1.6 kg kippendijen met vel
- 2 el za’atar
- 1 el granaatappelmelasse
- 1 el olijfolie
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl zout
- 150 g labneh of dikke yoghurt
- 1 el citroensap
- Handje granaatappelpitten en peterselie
Voorbereiding
- Meng za’atar, melasse, olie, knoflookpoeder en zout. Wrijf de dijen in. Laat 1 tot 4 uur staan.
- Roer labneh los met citroensap tot drizzle.
BBQ en gaartijd
- Gaar indirect op 160 graden tot 80 tot 85 graden kern.
- Gril kort direct velkant voor een knapperige finish.
Serveren
Drizzle labneh erover en strooi granaatappel en peterselie. Flatbread en salade ernaast en je bent done.
Veelgestelde vragen
Geen melasse? Kook granaatappelsap in met een theelepel suiker.
Te zout? Meng extra yoghurt door de drizzle.