Yakitori kippenspiesjes met Japanse tare
Spiesjes die glanzen als een nieuwe motorhelm. Zoet, hartig en licht rokerig. De grill zegt arigato en jij zegt nog een rondje.
Inhoud
- Waarom dit recept
- Benodigdheden
- Ingrediënten
- Voorbereiding
- BBQ en gaartijd
- Serveren
- Veelgestelde vragen
Waarom dit recept
Kleine spiesjes grote impact. De tare saus is basically lipgloss voor kip.
Benodigdheden
- BBQ met deksel
- Houten of metalen spiesen
- Pannetje voor tare
Ingrediënten
Kip
- 1.2 kg kippendij in blokjes
- 1 prei in ringen voor yakitori negima stijl
- 1 tl zout
Tare saus
- 120 ml sojasaus
- 120 ml mirin
- 60 ml sake of 0.0 alternatief
- 2 el suiker
- 1 teen knoflook geplet
- Schijfje gember
Voorbereiding
- Breng alle tare ingrediënten aan de kook en laat 10 minuten zacht inkoken. Haal knoflook en gember eruit. Glans gegarandeerd.
- Rijg kip en prei om en om. Zout licht. Spiesen klaar voor catwalk.
BBQ en gaartijd
- Indirect 120 graden. Leg spiesen weg van het vuur en gaar tot 70 graden kern.
- Dompel in tare of kwast royaal. Grill kort direct voor lak en streepjes. Tot 75 graden kern.
Serveren
Bestrooi met sesam. Serveer met rijst of gewoon uit de hand. Diplomatiek overleg over de laatste spies is normaal.
Veelgestelde vragen
Kan zonder alcohol? Gebruik extra mirin 0.0 of zoete rijstwijn vervanger.
Kippenborst in plaats van dij? Kan maar minder vergevingsgezind. Opletten geblazen.