Pastrami van de BBQ gepekeld rundvlees
Deli vibes maar dan uit jouw achtertuin. Pekelen, roken, stomen. Het klinkt als een wellnesspakket voor koe en eindigt op jouw brood met mosterd.
Inhoud
- Waarom dit recept
- Benodigdheden
- Ingrediënten
- Voorbereiding
- BBQ en gaartijd
- Serveren
- Veelgestelde vragen
Waarom dit recept
Omdat zelfgemaakte pastrami vrienden maakt. Ook met jezelf.
Benodigdheden
- BBQ met deksel
- Grote pan of food grade emmer
- Kernthermometer
- Stoomoptie Dutch oven of braadslede met water
Ingrediënten
Pekel 3 tot 5 dagen
- 2 liter water
- 120 g nitrietzout of kleurzout volgens voorschrift
- 80 g suiker
- 2 el zwarte peperkorrels
- 2 el korianderzaad
- 4 laurier
- 4 knoflooktenen geplet
Vlees en rub
- 2 tot 3 kg runderborst of brisket flat
- 2 el grof gemalen zwarte peper
- 2 el grof gemalen korianderzaad
- 1 tl knoflookpoeder
Voorbereiding
- Los zout en suiker op in water. Voeg kruiden toe en laat volledig afkoelen. Leg het vlees onder. Pekel 3 tot 5 dagen in de koeling.
- Haal uit de pekel. Spoel en dep droog. Breng de rub aan. Het ruikt al naar broodjes en plannen.
BBQ en gaartijd
- Rook indirect op 110 tot 120 graden tot 70 graden kern.
- Stoom daarna in Dutch oven of braadslede met rek en water tot 95 graden en boterzacht. Dit is de pastrami magie.
Serveren
Snijd flinterdun. Stapel op roggebrood met mosterd. Neem een foto. Stuur hem naar iedereen die je jaloers wil maken.
Veelgestelde vragen
Moet met nitrietzout? Voor klassieke kleur en smaak wel. Gebruik volgens voorschrift.
Kan het zonder stomen? Ja maar dan wordt het minder deli zacht. Jouw call.