Goulash beef
Waarom dit recept
Goulash in de Dutch oven op de BBQ geeft diepe smaken die je binnen niet krijgt. Plus: je mag buiten bier drinken tijdens het koken.
Benodigdheden
- BBQ met deksel
- Gietijzeren pan
- Houten lepel
Ingrediënten
- 1,5 kg runderstoofvlees, in blokjes
- 3 uien, gesnipperd
- 3 paprika’s, in reepjes
- 3 teentjes knoflook
- 2 el zoet paprikapoeder
- 1 el gerookt paprikapoeder
- 500 ml runderbouillon
- 400 g tomatenblokjes
- Zout en peper
- Olie om te bakken
Voorbereiding
- Verhit olie in de pan en bak vlees bruin. Haal uit de pan.
- Fruit uien, paprika en knoflook. Voeg paprikapoeder toe en bak kort mee.
BBQ en gaartijd
- Doe vlees terug in de pan met bouillon en tomaten.
- Laat op de BBQ 2,5 uur sudderen tot het vlees uit elkaar valt.
Serveren
Serveer met aardappelpuree, brood of rijst. En natuurlijk een goed glas rood.
Veelgestelde vragen
Te dun? Laat zonder deksel inkoken tot gewenste dikte.
Extra pittig? Voeg wat chilivlokken toe.