Koreaanse doenjang kippenvleugels met gekaramelliseerde perzik

Doenjang is miso’s stoerdere neef. Op vleugels met vuur en perzik wordt het een eindsprint richting verslaving.

Waarom dit recept

Hartig, zoet, rokerig en een beetje pit. De holy quartet van vleugels.

Benodigdheden

  • BBQ met directe en indirecte zone
  • Kwast en kom
  • Kernthermometer

Ingrediënten

  • 1.5 kg kippenvleugels
  • 1 el doenjang sojabonenpasta
  • 1 el honing
  • 1 el sojasaus
  • 1 tl rijstazijn
  • 1 teen knoflook geraspt
  • 2 perziken gehalveerd
  • 1 tl sesamolie
  • Sesamzaad en lente ui

Voorbereiding

  1. Roer doenjang, honing, soja, azijn en knoflook tot glaze. Houd een deel apart.

BBQ en gaartijd

  1. Gaar vleugels indirect op 160 graden tot 80 tot 85 graden kern.
  2. Gril kort direct, kwast met glaze. Gril perziken mee tot deze karamelliseren.

Serveren

Snijd perzik in partjes, schep over de vleugels, strooi sesam en lente ui. Kleverige vingers zijn een feature.

Veelgestelde vragen

Geen doenjang? Witte miso plus scheutje soja.

Te zout? Meer honing en een kneepje limoensap.