Peruaanse pollo a la brasa
Kip die citrus, knoflook en specerijen omhelst en dan urenlang rooktherapie volgt. Het resultaat is zo sappig dat je servettenaandelen stijgen.
Inhoud
- Waarom dit recept
- Benodigdheden
- Ingrediënten
- Voorbereiding
- BBQ en gaartijd
- Serveren
- Veelgestelde vragen
Waarom dit recept
Peruaanse smaaklift. Limoen en komijn geven turbo, rook geeft businessclass.
Benodigdheden
- BBQ met deksel
- Kernthermometer
- Keukentouw voor trussen optioneel
- Appelhout
Ingrediënten
- 1 hele kip 1.6 tot 2 kg of 1.8 kg dijen
- 2 el olijfolie
- 2 tl zout
- 1 tl zwarte peper
- 2 tl paprikapoeder
- 1 tl komijn
- 1 tl oregano
- 2 teentjes knoflook geperst
- 1 limoen rasp en sap
Voorbereiding
- Meng olie, zout, peper, paprika, komijn, oregano, knoflook, limoen. Masseer je kip als een dure spa. De kip klaagt niet.
- Laat 2 tot 6 uur in de koeling rusten. Jij ook. Hydratatie werkt altijd.
BBQ en gaartijd
- BBQ indirect op 120 graden. Handje appelhout. Plaats de kip weg van het vuur.
- Gaar dijen tot 80 tot 85 graden kern of hele kip tot 74 graden in de borst. Reken 2 tot 3 uur.
- Voor crispy huid 3 minuten direct vuur. Niet weglopen. Crispy is snel en jaloers.
Serveren
Serveer met groene Peruaanse saus. Mayonaise, koriander, limoensap, knoflook. Iedereen doet een high five met zijn vork.
Veelgestelde vragen
Hele kip of delen? Beide oké. Delen gaan sneller. Hele kip heeft podiumgevoel.
Geen appelhout? Neem kers of eik. Geen kerstboom.