Spaanse varkenslende gevuld met chorizo
Waarom dit recept
Lende kan snel droog zijn maar gevuld en low and slow wordt het feest. Chorizo smelt erdoor als Spaanse zon.
Benodigdheden
- BBQ met deksel
- Keukentouw
- Kernthermometer
Ingrediënten
- 1.5 kg varkenslende opengerold tot lap
- 200 g chorizo in reepjes
- 1 geroosterde rode paprika in repen
- 2 el peterselie fijngehakt
- 2 tl zout
- 1 tl gerookt paprikapoeder
Voorbereiding
- Bestrooi de lende met zout en paprikapoeder. Verdeel chorizo, paprika en peterselie. Rol strak op en bind om de 3 cm.
- Laat 30 minuten rusten. Het pakket wordt één team.
BBQ en gaartijd
- Indirect 120 tot 130 graden. Een handje olijfhout of kers is top.
- Gaar tot 63 graden kern. Laat 10 minuten rusten. Snijd in royale plakken.
Serveren
Serveer met aioli en geroosterde aardappelen. Het publiek wil spontaan klappen op de twee en de vier.
Veelgestelde vragen
Kan met procureur? Ja maar rol dan strakker en reken op langere tijd.
Te zout? Gebruik milde chorizo of minder zout in de rub. Jij bent de regisseur.