Spaanse varkenslende gevuld met chorizo

We rollen smaak op in smaak en doen daar rook overheen. Chorizo in lende is als flamenco in een maatpak. Sappig, pittig en fotogeniek.

Waarom dit recept

Lende kan snel droog zijn maar gevuld en low and slow wordt het feest. Chorizo smelt erdoor als Spaanse zon.

Benodigdheden

  • BBQ met deksel
  • Keukentouw
  • Kernthermometer

Ingrediënten

  • 1.5 kg varkenslende opengerold tot lap
  • 200 g chorizo in reepjes
  • 1 geroosterde rode paprika in repen
  • 2 el peterselie fijngehakt
  • 2 tl zout
  • 1 tl gerookt paprikapoeder

Voorbereiding

  1. Bestrooi de lende met zout en paprikapoeder. Verdeel chorizo, paprika en peterselie. Rol strak op en bind om de 3 cm.
  2. Laat 30 minuten rusten. Het pakket wordt één team.

BBQ en gaartijd

  1. Indirect 120 tot 130 graden. Een handje olijfhout of kers is top.
  2. Gaar tot 63 graden kern. Laat 10 minuten rusten. Snijd in royale plakken.

Serveren

Serveer met aioli en geroosterde aardappelen. Het publiek wil spontaan klappen op de twee en de vier.

Veelgestelde vragen

Kan met procureur? Ja maar rol dan strakker en reken op langere tijd.

Te zout? Gebruik milde chorizo of minder zout in de rub. Jij bent de regisseur.