Calvados apple pork chops met salie en mosterd

Dit is herfst in een paar slagen met je tang. Appel en calvados maken varkenskarbonade chic, salie en mosterd houden het stoer.

Waarom dit recept

Varken en appel zijn buren. Calvados komt langs met bloemen en het feest is compleet.

Benodigdheden

  • BBQ met directe en indirecte zone
  • Gietijzeren skillet
  • Kwast

Ingrediënten

  • 4 karbonades met bot 2.5 cm dik
  • 1 tl zout en 0.5 tl peper
  • 1 appel in dunne partjes
  • 1 sjalot in ringen
  • 60 ml calvados of appelsap
  • 1 tl Dijonmosterd
  • 6 blaadjes salie
  • 1 el boter

Voorbereiding

  1. Kruid de karbonades en laat 20 minuten liggen.

BBQ en gaartijd

  1. Gril de chops direct tot mooie strepen, trek bij 60 tot 62 graden kern en laat rusten.
  2. Bak in de skillet appel en sjalot, blus met calvados, roer mosterd en boter erdoor en voeg salie toe.

Serveren

Leg de chops terug in de saus. Lepel rijkelijk. Aardappelpuree of polenta erbij is verstandig.

Veelgestelde vragen

Geen calvados? Gebruik appelsap met scheutje azijn.

Te zuur? Werk af met een klontje boter extra.