Espresso cacao bavette met sinaasappel chimichurri

Een bavette met een rub van espresso en cacao krijgt een bittersweet korst. De citrus chimichurri maakt het helder en sprankelend.

Inhoud

Waarom dit recept

Espresso en cacao geven diepte zonder zoet circus. Sinaasappel frisheid maakt de boel compleet.

Benodigdheden

  • BBQ met hete directe zone
  • Kernthermometer

Ingrediënten

Rub en steak

  • 800 g bavette
  • 1 el gemalen espresso
  • 1 tl cacaopoeder
  • 1 tl zout
  • 0.5 tl zwarte peper
  • 0.5 tl komijn

Sinaasappel chimichurri

  • 1 bos peterselie grof
  • 1 teen knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 1 el rodewijnazijn
  • Rasp van 1 sinaasappel en 1 el sap
  • Snuf zout

Voorbereiding

  1. Meng rub en wrijf de bavette in. Laat 30 minuten liggen.
  2. Hak chimichurri grof en roer met olie, azijn, rasp en sap.

BBQ en gaartijd

  1. Gril direct op 250 graden 3 tot 4 minuten per kant tot 50 tot 52 graden kern voor rosé.
  2. Laat 5 minuten rusten onder los folie.

Serveren

Snijd dwars op de draad en lepel de chimichurri erover. Friet of gegrilde zoete aardappel erbij en je hebt publiek.

Veelgestelde vragen

Te bitter? Voeg een theelepel honing toe aan de chimichurri.

Geen bavette? Gebruik entrecote of picanha en pas garing aan.

Voeg een reactie roe

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *