Goulash beef

Hongaarse stoof die je BBQ verandert in een paprika-paradijs. Zacht rundvlees in een rijke saus met genoeg pit om je warm te houden.

Waarom dit recept

Goulash in de Dutch oven op de BBQ geeft diepe smaken die je binnen niet krijgt. Plus: je mag buiten bier drinken tijdens het koken.

Benodigdheden

  • BBQ met deksel
  • Gietijzeren pan
  • Houten lepel

Ingrediënten

  • 1,5 kg runderstoofvlees, in blokjes
  • 3 uien, gesnipperd
  • 3 paprika’s, in reepjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 el zoet paprikapoeder
  • 1 el gerookt paprikapoeder
  • 500 ml runderbouillon
  • 400 g tomatenblokjes
  • Zout en peper
  • Olie om te bakken

Voorbereiding

  1. Verhit olie in de pan en bak vlees bruin. Haal uit de pan.
  2. Fruit uien, paprika en knoflook. Voeg paprikapoeder toe en bak kort mee.

BBQ en gaartijd

  1. Doe vlees terug in de pan met bouillon en tomaten.
  2. Laat op de BBQ 2,5 uur sudderen tot het vlees uit elkaar valt.

Serveren

Serveer met aardappelpuree, brood of rijst. En natuurlijk een goed glas rood.

Veelgestelde vragen

Te dun? Laat zonder deksel inkoken tot gewenste dikte.

Extra pittig? Voeg wat chilivlokken toe.