Jerk chicken met appelhout rook

Dit is kip die op vakantie is geweest en souvenirs heeft meegebracht. Pittig, rokerig en vrolijk als een steelband bij zonsondergang.

Inhoud

Waarom dit recept

Caribische vibes op je rooster. De marinade danst de samba met de rook en jij bent de DJ.

Benodigdheden

  • BBQ met deksel
  • Kernthermometer
  • Blender of vijzel

Ingrediënten

Kip

  • 1.8 kg kippendijen met vel en bot
  • 1 tl zout

Jerk marinade

  • 4 bosuitjes grof
  • 1 ui grof
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 chili Scotch bonnet of habanero naar hitte
  • 1 el bruine suiker
  • 2 tl piment
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl tijm
  • 60 ml sojasaus
  • 2 el limoensap

Voorbereiding

  1. Pureer alles tot een pasta. Als je heupen wiebelen is de marinade geslaagd.
  2. Meng met de kip en laat 4 tot 12 uur marineren. Sla de heupen op pauze en koel de boel.

BBQ en gaartijd

  1. Indirect 120 °C met appelhout. Kip vel omhoog voor crispy later.
  2. Gaar tot 80 tot 85 °C kern. Leg 3 minuten direct velkant voor het publiekslieveling effect.

Serveren

Rijst en bonen met een kneep limoen. Je tuin lijkt plots op een strandbar zonder zand in je schoenen.

Veelgestelde vragen

Te pittig? Lepel yoghurt met limoen ernaast. Heldhaftig en lekker.

Kipfilet gebruiken? Kan maar korter garen en 72 °C kern aanhouden.

Voeg een reactie roe

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *