Jerk chicken met appelhout rook
Dit is kip die op vakantie is geweest en souvenirs heeft meegebracht. Pittig, rokerig en vrolijk als een steelband bij zonsondergang.
Inhoud
- Waarom dit recept
- Benodigdheden
- Ingrediënten
- Voorbereiding
- BBQ en gaartijd
- Serveren
- Veelgestelde vragen
Waarom dit recept
Caribische vibes op je rooster. De marinade danst de samba met de rook en jij bent de DJ.
Benodigdheden
- BBQ met deksel
- Kernthermometer
- Blender of vijzel
Ingrediënten
Kip
- 1.8 kg kippendijen met vel en bot
- 1 tl zout
Jerk marinade
- 4 bosuitjes grof
- 1 ui grof
- 3 teentjes knoflook
- 1 chili Scotch bonnet of habanero naar hitte
- 1 el bruine suiker
- 2 tl piment
- 1 tl kaneel
- 1 tl tijm
- 60 ml sojasaus
- 2 el limoensap
Voorbereiding
- Pureer alles tot een pasta. Als je heupen wiebelen is de marinade geslaagd.
- Meng met de kip en laat 4 tot 12 uur marineren. Sla de heupen op pauze en koel de boel.
BBQ en gaartijd
- Indirect 120 °C met appelhout. Kip vel omhoog voor crispy later.
- Gaar tot 80 tot 85 °C kern. Leg 3 minuten direct velkant voor het publiekslieveling effect.
Serveren
Rijst en bonen met een kneep limoen. Je tuin lijkt plots op een strandbar zonder zand in je schoenen.
Veelgestelde vragen
Te pittig? Lepel yoghurt met limoen ernaast. Heldhaftig en lekker.
Kipfilet gebruiken? Kan maar korter garen en 72 °C kern aanhouden.