Pulled chicken tacos met ananas salsa

Taco dinsdag op vrijdag. Regels zijn er om smakelijk te negeren.

Inhoud

Waarom dit recept

Zoet, fris, pittig en zó makkelijk dat je nog tijd hebt om te doen alsof je keuken altijd netjes is.

Benodigdheden

  • BBQ met indirecte zone
  • Dutch oven of lekbak met deksel
  • Kernthermometer

Ingrediënten

Kip

  • 1.5 kg kippendijen
  • 2 tl zout
  • 2 tl gerookte paprika
  • 1 tl komijn
  • 200 ml kippenbouillon
  • 150 ml BBQ saus

Ananas salsa

  • 1 rijpe ananas in kleine blokjes
  • 1 rode ui fijngesnipperd
  • 1 rode chili fijngehakt
  • 1 limoen sap
  • Handje koriander
  • Zout naar smaak

Verder

  • 8 tot 12 kleine tortillawraps
  • Limoenpartjes

Voorbereiding

  1. Kruid de kip en leg in de Dutch oven met bouillon en BBQ saus.
  2. Meng alle salsa ingrediënten. Zet koud. Probeer er vanaf te blijven. Succes.

BBQ en gaartijd

  1. BBQ op 120 °C indirect.
  2. Gaar de kip 2 tot 2.5 uur tot 85 °C kern en pullbaar. Trek met vorken uit elkaar en roer door het vocht.
  3. Warm de tortilla’s kort op het rooster.

Serveren

Vul de tortilla’s met kip en salsa. Een extra kneep limoen en klaar is je vrijdagfeest.

Veelgestelde vragen

Kan dit met kipfilet? Ja, maar minder sappig. Dijen zijn de baas.

Voeg een reactie roe

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *