Tandoori bloemkool

Bloemkool die de hoofdrol pakt en met rook een cape om krijgt. Yoghurt en specerijen doen magie en jij krijgt de credits.

Waarom dit recept

Super makkelijk, super lekker. En ja, zelfs de vleesliefhebber steekt hand op voor tweede ronde.

Benodigdheden

  • BBQ met deksel
  • Kwast of lepel
  • Kernthermometer naald voor groente optioneel

Ingrediënten

  • 1 hele bloemkool zonder loof
  • 250 g volle yoghurt
  • 1.5 el tandoori masala
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 teentje knoflook geraspt
  • 1 el citroensap
  • 1 tl zout
  • 1 el olie

Voorbereiding

  1. Meng yoghurt, tandoori, gember, knoflook, citroen, zout en olie. Smeer de bloemkool rondom in. Laat 30 minuten intrekken.

BBQ en gaartijd

  1. Bereid je barbecue voor op indirect 180 graden. Zet de bloemkool op een lekbak. Kersen- of appelhout voor een vriendelijk kusje van de rook.
  2. Gaar 45 tot 60 minuten tot een prikker met lichte weerstand gaat. Kwast halverwege nog wat marinade.

Serveren

Serveer in parten met frisse raita en limoen. Niemand mist vlees. Jij mist niets.

Veelgestelde vragen

Kan met romanesco? Zeker. Zelfde methode. Bonuspunten voor looks.

Te bleek? Zet het kort boven direct vuur voor wat extra kleur. Niet weglopen.