Mole-style beef short ribs
Waarom dit recept
Mole combineert zoet, pittig, bitter en hartig. Voeg rook toe en het wordt pure BBQ-poëzie.
Benodigdheden
- BBQ met deksel
- Gietijzeren pan
- Kerntemperatuurmeter
- Butcher paper of folie
Ingrediënten
- 2 kg beef short ribs
- Zout en peper
- 2 el olijfolie
- 2 uien, gesnipperd
- 3 teentjes knoflook, geperst
- 2 gedroogde ancho chili’s
- 2 gedroogde guajillo chili’s
- 1 tl komijn
- 1 tl kaneel
- 400 g tomatenblokjes
- 500 ml runderbouillon
- 30 g pure chocolade (85%)
- 1 el bruine suiker
Voorbereiding
- Kruid ribs met zout en peper.
- Week chili’s in heet water, verwijder zaden, blend met tomaten tot een pasta.
BBQ en gaartijd
- Rook ribs op 120 graden tot 75 graden kern en een mooie bark.
- Fruit ui en knoflook in olie, voeg kruiden, chilipasta, bouillon en chocolade toe.
- Leg ribs in de saus, dek af en gaar tot 93 graden kern.
Serveren
Serveer met tortilla’s, rijst of gewoon met een lepel. Dit wil je in stilte eten.
Veelgestelde vragen
Te pittig? Voeg meer chocolade of suiker toe.
Geen gedroogde chili? Gebruik chili poeder, maar het is minder magisch.